Afdrukken

informatie beugels / risico's

Hier kunt u verschillende informatie folders downloaden in PDF formaat. Heeft u vragen en vind u het antwoord niet in één van de folders? Neem dan contact op met onze balie.

 

Welke beugel krijg ik? Wat gaat er gebeuren? en welke risico's brengt een orthodontische behandeling met zich mee?

klik hier voor een animatie over seperatie elastieken. Seperatie elastieken zijn nodig als er ruimte moet worden gemaakt voor plaatsen van bandjes om de kiezen. 

De slotjes beugelinovation-teeth

 

Invisalign. Wat zorgt voor een mooie glimlach?  1555503996-adult_front_top_bottom_onwhite_rt1-1280-png.png logo diamond


Orthodontisten Heemstede is Diamond Provider vanwege de ruime ervaring en kennis met Invisalign. Hierdoor krijgen onze patiënten maar liefst 46% korting op de techniekkosten. 

Heeft u vragen over een behandeling met Invisalign neem dan gerust contact met ons op. 

 

 

 

 

De activator (bokbeugel)new-t1-mnew-t2-m 

Deze beugel kan los in de mond worden gedragen maar ook in combinatie met een high pull headgear. (petje)

 

 

De hyrax (verbredingsbeugel) hyrax1-m

 

 

 

De essix (retentie beugel)clear-aligner2-m

 

 

Vd. Linden (retentie beugel)vanderlinden1-mvanderlinden2-m

 

 De buitenbeugel Buitenboordbeugel-01

 

 

 

Forsusveer forsus direct push rod

 


 

 RISICO'S

Een orthodontische behandeling wordt doorgaans succesvol uitgevoerd. Net als andere tandheelkundige en medische behandelingen brengt een orthodontische behandeling ongemakken, beperkingen en risico’s met zich mee. Deze zijn echter zelden ernstig genoeg om u van een behandeling te weerhouden.

  • Mogelijke risico’s: korter worden van de wortels, beschadiging van een tandzenuw met als gevolg een eventuele verkleuring van de tand.
  • In het kader van de behandeling is het in sommige situaties noodzakelijk om één of meer tanden of kiezen te trekken of een chirurgische behandeling te ondergaan. Bespreekt u, indien gewenst, de risico’s van deze behandelingen met uw tandarts of kaakchirurg.
  • Als u veel suikerhoudende of zure producten eet of drinkt en/of niet regelmatig of niet zorgvuldig het gebit poetst, kunnen gaatjes (cariës), tandvleesontsteking (gingivitis) en blijvende verkleuringen (ontkalkingen) van tanden en kiezen ontstaan. Deze risico’s bestaan uiteraard altijd, maar zijn groter tijdens een orthodontische behandeling. Daarom dient u tijdens de behandeling uw gebit goed te onderhouden en uw eigen tandarts te blijven bezoeken.
  • Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de behandeling volledig wordt afgerond. Onvoldoende medewerking van de patiënt of het niet nakomen van financiële verplichtingen kan tot het opschorten of zelfs staken van de behandeling leiden. Indien de behandeling voortijdig wordt beëindigd, kan dit negatieve gevolgen voor het gebit van de patiënt hebben.
  • Het voltooien van een orthodontische behandeling is geen absolute garantie voor een leven lang perfect rechtstaande tanden. Na een behandeling kunnen tanden en kiezen weer wat verschuiven. Om dit te beperken, wordt aan het einde van de behandeling retentieapparatuur geplaatst (een vastgeplakt spalkje/draadje) en/of een uitneembare (nacht)beugel meegegeven. In bepaalde situaties, zoals bij forse en onvoorziene kaakgroei, mondademhaling, verhoogde tongdruk of afwijkende mondgewoontes, kan het behaalde behandelresultaat minder stabiel zijn.
  • Verder geldt dat met het toenemen van de leeftijd de positie van tanden of kiezen verandert. Dit hoort bij het normale verouderingsproces en geldt ook voor gebitten die niet orthodontisch behandeld zijn.

Hoewel de risico’s erg klein zijn, zijn ze niet geheel uit te sluiten. Het is belangrijk dat al deze aspecten van de orthodontische behandeling u bekend zijn en meewegen bij uw beslissing om al dan niet aan een behandeling te beginnen. Begin alleen aan een behandeling als u er voor 100% achter staat.