Afdrukken

spoedgevallen

VEEL VOORKOMENDE KLACHTEN

De losse beugel is kapot.

Breekt een stuk plastic af, of breekt een draadje, probeer dan vooral om de beugel toch te blijven dragen, als dat echt niet gaat, dan is het niet anders. Bewaar de stukken, breng ze mee terug, we kunnen ze misschien nog gebruiken voor reparatie en bel voor een afspraak. 

De uitneembare beugel drukt op het tandvlees.

Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden aangepast of afgeslepen.

Er prikt een draad van de vaste beugel in de wang.

Doe er een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak. In het meest uiterste geval kan je de draad afknippen met een nagelschaartje.

Er is een slotje los.

Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor en afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak. Stop met het dragen van elastieken.

Er is een band om een kies los.

Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: De buitenbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was of suikervrije kauwgom op en bel voor een afspraak.

Er is een retentiespalk los

Neem de eerstvolgende werkdag contact op met de praktijk. Is de spalk alleen los en niet verbogen, dan kan deze waarschijnlijk makkelijk hersteld worden. Is de spalk verbogen en prikt deze in de tong, dan kan je het uitstekende deel eventueel afknippen of was een beetje was of suikervrije kauwgom op doen. De spalk zal dan waarschijnlijk helemaal vervangen moeten worden.

Buiten de telefoontijden kunt u altijd een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat, spreekt u duidelijk uw naam en geboortedatum, uw telefoonnummer en de aard van de klacht in. Dan bellen wij u terug.