Afdrukken

de praktijk

 Algemene informatie

Onze Orthodontistenpraktijk is sinds 1975 in Heemstede gevestigd. Aanvankelijk is de praktijk gestart door Frank de Winter, van 1979-1990 aangevuld met Anna Clara Kettenis-Hyle en daarna kwamen Winnie van Koldam (1990) en Petra Zuurbier (2001) erbij. In 2006 is Frank de Winter gestopt en sinds 1 januari 2008 is de praktijk uitgebreid met Anne Karsten. Per 1 september 2016 is Winnie van Koldam gestopt en is haar praktijk overgenomen door Nicoline van der Kaaij. 

De maatschap Orthodontisten Heemstede bestaat nu uit Nicoline van der Kaaij, Anne Karsten en Petra Zuurbier. 

In onze praktijk vinden uitsluitend specialistische orthodontische (beugel-)behandelingen plaats. Patiënten/klanten komen veelal naar ons toe op advies van hun tandarts, maar kunnen ook zonder verwijsbrief een afspraak maken. Wij hanteren geen wachtlijst voor het eerste consult. U kunt uzelf of uw kind rechtstreeks via deze site aanmelden met het aanmeldformulier voor een eerste bezoek, wij nemen dan contact met u op. Uw tandarts kan u informatie geven over de geschikte leeftijd waarop een consult (voor uw kind) kan plaatsvinden. Tijdens het consult zullen wij u adviseren over de eventuele wenselijkheid, of noodzaak van een behandeling, en informeren over de soorten beugels die wij nodig achten en de kosten die aan een behandeling verbonden zijn.

De behandelingen zelf vinden plaats in een open ruimte waarin meerdere patiënten aanwezig zijn. Een eerste consult afspraak en een uitleg van het behandelingsplan vindt plaats in een van onze privé kamers. 
Sinds januari 2008 is de praktijk niet meer gevestigd aan de Johan Wagenaarlaan. Het gebouw aldaar is afgebroken en wij zijn zeer gelukkig met de nieuwe vestigingsplaats in het Spaarne(dag)ziekenhuis in Heemstede. Het is slechts een paar honderd meter verwijderd van onze oude praktijk, het is goed te bereiken en de oppervlakte waarop wij werken is ruimer, zodat wij in een nog prettiger omgeving onze behandelingen te kunnen doen.

Openingstijden

Voor behandeling op maandag t/m donderdag is de praktijk geopend van 8.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag tot 12.00 uur.

Bereikbaarheid / toegankelijkheid

De orthodontistenpraktijk is telefonisch bereikbaar onder nummer:023-3032222.Tijdens werktijd wordt u dan geholpen door de balieassistente. Buiten werktijd en in het weekend staat het antwoordapparaat aan voor de avond- of weekenddienst. Het bandje van het antwoordapparaat geeft u informatie over de dienstdoende orthodontist en bijbehorende adres en telefoonnummers. Meer informatie is te vinden op onze website www.orthodontistenheemstede.nl .

Uw afspraak

Wij behandelen uitsluitend na afspraak. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, dient u deze minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen, anders kunnen wij de voor u gereserveerde tijd in rekening brengen.

Pijnklachten

Wanneer u een pijnklacht heeft, wacht dan niet tot de volgende controle, maar neem contact met ons op. Bel ons indien mogelijk tussen 8.00 en 10.00 uur of stuur ons een email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), zodat wij u eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen. Indien de praktijk gesloten is, hoort u op het antwoordapparaat het nummer van de dienstdoende orthodontist.

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid verzoeken wij u om ons steeds te informeren omtrent medische bijzonderheden, zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, etc.

Privacyregeling en geheimhouding

Patiënteninformatie wordt niet aan derden door gestuurd of verteld zonder overleg met de orthodontist en met mede weten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing).

Wanneer u uw dossier opvraagt of wanneer een dossier overgedragen moet worden, bijvoorbeeld i.v.m. een verhuizing, dan wordt er een machtigingsformulier voor het overdragen van het dossier ingevuld en ondertekend.

Klanttevredenheid

Wij meten met regelmaat de klanttevredenheid om op de hoogte te blijven van uw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt u deze ook melden bij de balieassistente en/of de orthodontist.

Betalingsvoorwaarden

De betaling van behandelingen gaat via Netpoint factoring. Kijk voor al uw vragen op www.uwdeclaraties.nl.

Het telefoonnummer van Netpoint Factoring is 0416-545109.

Verdere informatie (folder) over de betalingsvoorwaarden is te verkrijgen bij de balieassistente.

Meningsverschil

Indien u een meningsverschil heeft met uw orthodontist en denkt dat de orthodontist aantoonbaar in gebreke is gebleven, zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen, dan kunt u zich richten tot de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde) en om bemiddeling vragen.

Met vriendelijke groet,

 

Dr. N.C.W. van der Kaaij, mw. A.C.F. Karsten, mw. P.C.M. Zuurbier

indruk van de praktijk...